Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 19 Septembrie 2020 - 36262 vizitatori azi
Cerem domnului primar Ogagau sa inceteze orice forma de instigare la incalcarea dispozitiilor legale.

"Domnule primar Traian Ogagau, incetati orice forma de instigare la incalcarea dispozitiilor legale care afecteaza activitatea Ocolului Silvic Sangeorz-Bai!" Initiatorii infintarii comisiei speciale in cadrul Ocolului Silvic Sangeorz-Bai, in calitate de consilieri locali in cadrul Consiliului Local al Orasului Singeorz- Bai, vis a vis de ultimele informatii postate de domnul primar Traian Ogagau cu privire la situatia Ocolului Silvic Cormaia- Anies RA, venim cu urmatoarele precizari:

  • Imediat dupa aparitia in presa a unor date referitoare la Ocolul Silvic Cormaia- Anies, o parte dintre consilieri am convocat in data de 17 octombrie anul curent, sedinta extraordinara in care am adoptat proiectul de hotarare privind infiintarea unei comisii speciale care sa analizeze activitatea administratorilor desemnati in Consiliul de Administratie al OS Cormaia-Anies. In acest context, am aflat despre existenta unor hotarari adoptate de consiliul de administratie, care incalca dispozitiile Codului Silvic, Actul constitutiv, Statutul si Regulamentul de organizare si functionare al Ocolului Silvic.
  • Toate aceste hotarari au fost adoptate la solicitarea domnului primar Traian Ogagau si la insistentele domniei sale.
  • Intervin aici mai multe intrebari: Care a fost scopul instigarii Consiliului de Administratie la adoptarea hotararilor de incetare a raporturilor de munca a sefului de ocol si de numire a altui sef de ocol, cu incalcarea dispozitiilor legale?! Care a fost motivul pentru care aceste schimbari nu au fost discutate la nivelul Consiliului local, singura autoritate competenta sa numeasca sau sa elibereze din functie un sef de ocol?!
  • Exista un singur raspuns: Consiliul de Adminitratie a urmarit ocrotirea interesului primarului Traian Ogagau de a bloca activitatea de investigare ce se desfasoara de catre organele competente la nivelul Ocolului Silvic, de a bloca activitatea comisiei speciale infiintate de Consiliul local si de a asigura protectie persoanelor cu adevarat vinovate de taierea ilegala a arborilor.
  • Nu credem, de altfel, ca domnul primar Traian Ogagau nu cunoaste dispozitiile din legea speciala a caror nesocotire atrage retragerea autorizatiei de functionare a Ocolului Silvic. Probabil ca asta se doreste.
  • Este extrem de interesant sa numesti in functie o persoana care avea deja calitatea de administrator al Ocolului Silvic si despre care nu se cunoaste mare lucru, daca si in ce mod si-a indeplinit propriile atributii. Poate domnul primar cunoaste mai bine persoana respectiva si stie, la fel de bine, ca astfel adevarul despre taierile de arbori poate fi ascuns sau trunchiat.
  • Cerem public domnului primar Traian Ogagau sa inceteze orice forma de instigare la incalcarea dispozitiilor legale care afecteaza activitatea Ocolului Silvic, sa inceteze orice demers de natura a impiedeca aflarea adevarului despre taierile masive de arbori si a identifica faptuitorii si complicii acestora. 

 

  Cu respect pentru orasul Sangeorz-Bai,

                                                       Catalin Sfrengeu

                                                        Cristi Pop

                                                        Ioan Hiruta

                                                        Marius Voicu

                                                       Virgil Dumitru

                                                       Ioan Niculai

                                                       Ionel Ureche

                                                       Vasile Nistor

0 comentarii2359 vizualizări22 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0