Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Sambata 04 Iulie 2020 - 5306 vizitatori azi
Sindicatele vor participa la elaborarea legii salarizarii bugetare si a mecanismului de stabilire a salariului minim.

Reprezentantii sindicatelor vor fi cooptati in grupurile de lucru care vor elabora proiectul de lege de salarizare a personalului platit din fonduri publice si, respectiv, un mecanism transparent de stabilire a salariului de baza minim pe tara. Guvernul a aprobat doua memorandumuri care vizeaza constituirea celor doua grupuri de lucru si componenta acestora.

Astfel, grupul de lucru pentru intocmirea unui nou proiect de lege de salarizare a personalului platit din fonduri publice va fi format, pe langa doi reprezentanti ai confederatiilor sindicale, din cate un secretar de stat si doua-trei persoane din Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, al Ministerului Finantelor Publice, al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, al Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri si al Ministerului Justitiei. Grupul de lucru va functiona sub coordonarea Ministerului Muncii, care va asigura si secretariatul tehnic, iar sedintele grupului de lucru vor fi prezidate de ministrul Muncii.

Grupul interministerial va avea primele intalniri de lucru luna aceasta, pentru a stabili metodologia de lucru, urmate de consultari cu reprezentantii ministerelor si ai confederatiilor sindicale, iar redactarea si finalizarea proiectului de lege se va realiza pana la jumatatea lunii februarie.

Grupul de lucru pentru elaborarea unui mecanism transparent de stabilire a salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata va cuprinde doua persoane din cadrul confederatiilor sindicale, doua persoane din cadrul confederatiilor patronale, cate un secretar de stat si doua-trei persoane din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, al Ministerului Finantelor Publice, al Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri si al Institutului de Statistica.

Grupul va fi coordonat de Ministerul Muncii, care va asigura si secretariatul tehnic. Ministrul Muncii va prezida sedintele grupului de lucru.

Elaborarea celor doua proiecte in cele doua grupuri de lucru compacte va fi urmata de consultari publice. 

 

0 comentarii16282 vizualizări15 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0