Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Campaniei 2020.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca incepand cu data de 15 mai 2020, elibereaza adeverinte pentru beneficiarii schemelor de plata (schema de plata unica pe suprafata (SAPS), plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu si masurile de mediu si clima, respectivMasura 10 - Agromediu si clima, Masura 11 - Agricultura ecologica, Masura 13 - Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale), implementate de Agentie in cadrul Campaniei 2020. Aceste conventii se adreseaza fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite in vederea finantarii activitatilor curente, de la institutiile bancare si non-bancare care au incheiat conventii cu APIA.

Astfel, potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA elibereaza o adeverinta prin care confirma ca acesta a depus cererea unica de plata pentru anul 2020 solicitand sprijin pentru schema de plata unica pe suprafata, plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu si/sau pentru masurile de mediu si clima - M10, M11, M13. De asemenea, prin adeverinta se confirma, la data emiterii acesteia, suprafata determinata la plata pentru schemele de plata care fac obiectul conventiei, ca s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar, sau datele au fost preluate din informatiile existente in cererea inchisa in aplicatia IPA online si inregistratain IACS, dupa caz, asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plata care fac obiectul conventieisica beneficiarul, la data emiterii Adeverintei, nu face obiectul excluderilor de la plata pentru aceste scheme de plata,indeplinind conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Valoareacreditului va fi de pana la 85% dinvaloareasumeicalculateconformadeverinteieliberate de APIA.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA (FGCR) siFondulNational de Garantare a CredituluipentruIntreprinderiMicisiMijlocii IFN - SA (FNGCIMM) garanteazacrediteleacordate de bancifermierilor.

Reamintim fermierilor ca potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.703/2013 pentru aprobarea conditiilor in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiar-bancare si nebancare si APIA, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate de institutia noastra in baza adeverintelor eliberate, dobanda aferenta acordarii creditelor va fi deRON-ROBOR 6M + maxim 2%.

In ce priveste comisioanele practicate de institutiile finantatoare, APIA atrage atentia fermierilor care doresc sa acceseze credite pentru finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente, sa analizeze cu atentie sporita solutiile de finantare propuse de institutiile financiar-bancare si nebancare in ceea ce priveste costul acestora, astfel incat sa aleaga modalitatile de finantare care raspund cel mai bine necesitatilor proprii.

Toate conventiile incheiate intre APIA, institutiile bancare si nebancare si FGCR/ FNGCIMM vor fi postate pe site-ul institutiei, la adresa: www.apia.org.ro, in sectiunea Conventii, Acorduri, Protocoale.

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

0 comentarii2905 vizualizări12 mai 2020




rss 2.0
rss 2.0