Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 16 Iulie 2020 - 19978 vizitatori azi
Din recunostinta pentru eroi.

Cu ocazia aniversarii Zilei Armatei Romaniei si a 75 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pamant romanesc, militarii Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" in colaborare cu Primaria municipiului Bistrita, au organizat in perioada 15 - 18 Octombrie 2019, in semn de recunostinta pentru cei care si-au dat viata  pentru apararea patriei, activitati de ingrijire a mormintelor si depuneri de flori, in Cimitirul Militar al Eroilor, din municipiul Bistrita.
              Cu aceasta ocazie, vineri, 18 octombrie 2019, elevi din cadrul Colegiului Infoel Bistrita, coordonati de doamna profesoara Cristina Rusu, s-au alaturat militarilor marii unitati si  au depus flori si panglici tricolore la mormintele eroilor care au facut dovada suprema a dragostei de Patrie.
              Ulterior, toti cei prezenti au pastrat un moment de reculegere in memoria sublocotenentului p.m. Filip Cristian Petru, cazut la datorie la 1 Octombrie 2010, in misiunea ISAF III, in teatrul de operatii Afganistan, iar militarii alaturi de elevi au depus buchete de flori la mormantul acestuia, in semn de recunostinta si apreciere pentru sacrificiul eroului.
              Fiecare cruce reprezinta marturia curajului si eroismului inaintasilor nostri, carora le datoram libertatea si ne transmit indemnul ca nici un sacrificiu nu este prea mare cand este vorba de interesele tarii, de suveranitatea, independenta si integritatea ei.
****
              Cimitirul militar al eroilor din municipiul Bistrita a fost realizat de catre preotul militar Oniga I. Pompei, confesor al garnizoanei Bistrita, de-a lungul a patru ani, fiind sfintit la 28 august 1938, de catre Episcopul Armatei, generalul de brigada dr. Partenie Ciopron, si a fost reabilitat in anii 2006 si 2016.Text: Andreea Muresan

Foto: Florin Petrut 

Cu respect,
   OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE AL BRIGAZII 81 MECANIZATA
                "General GRIGORE BALAN"
           Capitan Andreea-Maria MURESAN


0 comentarii2338 vizualizări21 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0