Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
ZIUA ARMATEI ROMANIEI IN SCOLI - Liceul "Radu Petrescu" Prundu-Bargaului.

Ziua Armatei Romaniei in scoli" la START. Luni, 21 Octombrie, militari din cadrul Batalionului 817 Artilerie "Petru Rares", al Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", alaturi de reprezentanti ai Centrului Militar Judetean Bistrita-Nasaud si ai Colegiilor Nationale Militare si Academiilor Militare, au inceput saptamana in forta, in mijlocul a peste 500 de elevi ai Liceului "Radu Petrescu" din Prundu-Bargaului, pentru a le arata mai multe despre viata militara.

Activitatile desfasurate sub egida "Ziua Armatei Romaniei in scoli" au debutat cu prezentari privind semnificatia Zilei de 25 Octombrie, filme despre structurile militare din judetul Bistrita-Nasaud si filme de prezentare a misiunilor internationale executate in diferite teatre de operatii.

Elevii din clasele terminale au primit informatii despre modalitatile de accedere in institutiile militare de invatamant si avantajele alegerii carierei militare. Oferta educationala a fost prezentata de catre reprezentantul Biroului Informare Recrutare, maior Marius Apetrei.

In mijlocul elevilor din clasele a VII-a si a VIII-a au fost prezenti elevii caporali Ana Hoza si Vasile Seretan din Colegiul National Militar "Stefan cel Mare", Campulung Moldovenesc si elevul caporal Bogdan Negrusier de la Colegiul National Militar "Mihai Viteazu"din Alba-Iulia.

Studentul caporal Ionut Cira de la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Sibiu, alaturi de studentul sergent Cristian Raul Aurar din cadrul  Academiei Fortelor Aeriene "Henri Coanda ", Brasov si studentul sergent Alexandru Rus de la Academia Navala "Mircea cel Batran", Constanta, au prezentat elevilor de liceu aspecte privind viata de student in academie, cu specificul fiecarei institutii, desfasurand ulterior sesiuni interactive de intrebari si raspunsuri cu cei atrasi de uniforma si traditiile militare.

Principalul punct de atractie a fost reprezentat de standurile cu principalele categorii de armament si echipament din dotarea militarilor batalionului, pe care elevii le-au testat si probat, plini de entuziasm si curiozitate.


Text: Andreea Muresan

Foto: Florin Petrut

   Cu respect,
        OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE AL BRIGAZII 81 MECANIZATA
                "General GRIGORE BALAN"

           Capitan 
                    Andreea-Maria MURESAN

0 comentarii3584 vizualizări22 octombrie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0