Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
"AM FOST UN VANATOR DE MUNTE".

OMAGIU: PLT. MAJ. GHEORGHE MARGINEANU LA 46 DE ANI DE LA TRECEREA IN ETERNITATE. "Am fost un vanator de munte" nu este o simpla afirmatie. Este titlul lucrarii care descrie intreaga viata a unui militar de exceptie, cu care o sa ma mandresc intotdeauna, strabunicul meu, plutonierul major Gheorghe Margineanu. Mai presus de orice a fost un OM, care a luptat pentru patria sa, din Est pana in Vest, alaturi de vanatorii de munte, trupele de elita ale Armatei Romane. A fost un om viteaz, dovada stand numeroasele medalii primite pentru faptele sale de arme, un patriot desavarsit si un familist convins. La data de 7 aprilie 2020 se implinesc 46 de ani de la trecerea sa in nefiinta si ca omagiu am decis sa scriu cateva cuvinte, ca dovada ca faptele lui nu au fost lasate prada uitarii.

In urma cu un an, incepeam demersurile pentru publicarea primei mele carti, principalul meu scop fiind ca povestea strabunicului meu sa ajunga sa fie cunoscuta de cat mai multa lume. Gasite in lada sa de campanie, toate piesele care alcatuiesc povestea veteranului de razboi Gheorghe Margineanu, au ajuns sa compuna o lucrare foarte apreciata care a ajuns in aproape toate colturile tarii. Niciodata nu mi-am putut imagina cat succes va capata initiativa mea. Prin numeroasele prezentari la evenimente culturale, emisiuni televizate, sau aparitii in presa, Gheorghe Margineanu s-a transformatintr-un adevarat exemplu de daruire, patriotism si curaj pentru noi, cei din prezent, cat si pentru generatiile viitoare.

In incheiere, as dori sa spun ca este foarte important sa ne cunoastem stramosii si eroii. Cei care au luptat pe front, chiar daca s-au intors cu bine acasa sau nu, nu trebuie uitati niciodata. Fara jertfa lor, Romania nu ar fi ceea ce este astazi.

Odihna vesnica!

 

                        Vlad-Adrian Pop,

Elev in clasa a XI-a E la Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita, membru al Asociatiei Cultul Eroilor Regina Maria, filiala Bistrita-Nasaud "Colonel Liviu Rusu"

7.04.2020

 


Mai multe informatii despre Gheorghe Margineanu gasiti la adresa:

http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=18&article=24471

.

 

Fotografii din arhiva personala

0 comentarii1148 vizualizări07 aprilie 2020




rss 2.0
rss 2.0