Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 28 Martie 2024 - 14587
Te salut, continent drag! Europa, vine potopul! (mesaj din Israel)

Buna dimineata, Europa! Te salut, continent drag. De multa vreme vreau sa-ti scriu cateva cuvinte in calitate de vecin, de aici din Orientul Apropiat, de om caruia ii place sa calatoreasca prin frumoasele tale peisaje, de persoana ale carui radacini, ca si ale poporului sau, sunt sadite pe cuprinsul continentului.

Ne-ai fost casa mii de ani, in special in ultimul mileniu. Am cunoscut zile frumoase, de buna vecinatate, prosperitare economica, culturala si spirituala. De asemenea, am cunoscut - si inca cum - zile grele, de ura, divort, izgonire si napasta.

Am supravietuit intr-un fel, si noi si tu. Spre parerea noastra de rau si spre rusinea ta, nu noi suntem cei care au hotarit sa incheie relatia, continent drag. Am fi putut continua sa traim in buna vecinatate inca multi ani, dar din motivele tale ai ales sa termini si sa lichidezi colaborarea cu noi, in ambele intelesuri ale cuvantului. Planul a fost nascocit pe pamantul tau, lagarele au fost stabilite si trenurile au calatorit tot acolo. Ai ucis sau expulzat milioane de buni cetateni evrei. Ai eliminat nu numai vietile lor, ci si contributia lor la cultura, economie, comert, banci, arta, spiritualitate, viata academica, literatura, invatamant si la viata de toate zilele.

De multa vreme voiam sa-ti scriu si am amanat. Abia dupa ce am vazut doua lucruri anume, m-am hotarit sa-ti scriu cateva cuvinte.

Intai, am vazut rapoartele catorva specialisti in domeniul demografiei si sociologiei care sustin ca intr-o perioada scurta Europa va deveni musulmana. Deja in unele tari din Europa jumatate din numarul de nasteri este al musulmanilor. Daca adaugam aici reducerea natalitatii europenilor si datele imigrarii, nu va fi departe ziua - unii afirma ca va veni in 10-20 ani - cand Europa crestina va fi devenit musulmana.

E adevarat ca incerci sa te angajezi in lupte de ariegarda impotriva acestui fenomen - de ex. minaretele in Elvetia, valul in Franta, imigratia si altele - , dar stii si tu ca acest tren nu mai poate fi oprit. In centrul Londrei urma sa se construiasca cea mai mare moschee din lume (proiect deocamdata oprit n.t.), dar nimic in lume nu va putea opri musulmancele sa poarte val. Femeile europene liberale si avansate, imbracate indraznet si libere, stiu bine ca va veni ziua cand islamul extremist va acumula suficienta putere pentru a pune capat petrecerii lor.

In al doilea rand, am vazut avertismentele de securitate pe care multe tari le-au acordat cetatenilor lor ce intentionau sa viziteze Europa si mi-am amintit atunci de ce spunea cineva, ca nu toti musulmanii sunt teroristi, dar ca totusi majoritatea teroristilor este musulmana.

Continentule vecin si drag, incepi treptat sa intelegi cu cine ai de a face, ce religie si ce cultura iti aduce islamul extremist. Dintr-o data, incepi sa simti ce este ura si jihadul, ce este toleranta in fata intolerantei, cum arata izolarea de democratia adevarata si de drepturile omului.

Dintr-o data, islamul extremist se opreste Europei ca un os in gat: nu poate nici sa-l inghita si nici sa-l scoata afara. Nu-l poate scoate afara pentru ca actul ar fi imediat taxat ca rasism si incalcare a drepturilor omului, cu toata demagogia aferenta, dar nici nu-l poate inghiti deoarece cultura europeana alba, democratica, liberala si crestina nu poate asimila elemente de cultura si religie atat de extremiste. O asemenea situatie s-ar termina pana la urma printr-o mare explozie, in toate intelesurile.

Continent drag, in natura nu exista vid. Ne-ati expulzat si exterminat si ati primit in locul nostru lumea islamica. La inceput treaba fusese simpatica, o usoara briza mediteraniana, atmosfera orientala, numai ca dupa aceea a venit si furtuna islamului radical care ameninta sa te mature cu totul, vecina noastra draga. Acum incepi sa gusti din ceea ce ai gatit. Deodata descoperi femei care umbla cu val, oameni cu o expresie fanatica in ochi si moschei la fiecare pas. Dintr-o data, observi ca trebuie sa te confrunti cu natalitatea exploziva si cu o cultura marcata de extremism pe care tu l-ai cultivat, cu teroarismul si violenta pe care le-ai ignorat. Nu le mai poti nega multa vreme. Infruntarea a inceput deja. Spre regretul nostru, noi suntem deja specialisti in domeniu, cu toate ca nici la noi nu lipsesc naivii.

Prima data cand Dumnezeu a decis distruga lumea ca urmare a comportamentului oamenilor, a hotarit sa dea omenirii o noua sansa. El i-a cerut lui Noe sa intre in arca, in incercarea de a crea un nucleu nou pentru viitoarea lume, poate va iesi o omenire mai vrednica. Arca a fost atunci sansa omenirii, adapostul pentru acel moment. Vei reusi oare, Europa draga, sa pregatesti din timp o arca a lui Noe a civilizatiei tale pentru a o putea pastra? Sau poate ca agresivitatea, aroganta si ipocrizia ta nu-ti vor permite sa recunosti catastrofa pe care ti-ai adus-o cu propriile tale maini si atunci timpul care-ti va ramane se va scurta tot mai mult?


Cu stima, vecinul evreu din Orientul Apropiat.

Articol scris de ziaristul israelian Avi Rat si publicat in Ynet

 

 

Material primit la redactie.

0 comentarii3066 vizualizări26 ianuarie 2019




rss 2.0
rss 2.0