Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
CENTENAR SARBATORIT IN STIL EUROPEAN.

Centenarul Marii Uniri a fost sarbatorit in fel si chip peste tot in tara si in lume, iar Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita a avut sansa de a marca acest mare eveniment in stil european alaturi de 20 de tineri din Cehia, Estonia, Letonia si Romania in cadrul proiectului ERASMUS+ European Youth in the year of Centenary.

Astfel, timp de 5 zile, in perioada 28 noiembrie -3 decembrie 2018, participantii au avut ocazia sa isi prezinte istoria celor 100 de ani prin metode non formale, sa lege prietenii, sa dezvolte competente si sa puna bazele unor noi parteneriate.

Printre activitatile organizate se numara vizita la Gradinita cu Program Prelungit "Trenuletul Veseliei" unde au participat la un spectacol si la o expozitie realizata de prescolari impreuna cu cadrele didactice, precum si vizita la Liceul de Arte "Corneliu Baba" unde au participat la expozitia organizata in cadrul proiectului "Ateliere de jocuri si creatie in anul Centenarului".

In plus, cu sprijinul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, am organizat o conferinta de prezentare a proiectului, la care au participat tineri din comunitate.

Participantii au lipsit nici de la parada organizata la Bistrita cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, fiind impresionati de evenimentele derulate la nivel local, iar pentru ultima zi de proiect, acestia pregatesc o piesa de teatru non-formal care va fi pusa in scena la Liceul de Arte "Corneliu Baba".

Consideram ca acest proiect reprezinta o oportunitate unica de a invata unii de la ceilalti, de a realiza ca desi suntem diferiti, avem istorii comune, de a ne bucura impreuna de libertate si de a ne dori sa fim tinerii implicati si responsabili de care tarile noastre au nevoie.

 

0 comentarii4144 vizualizări03 decembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0