Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 30 Aprilie 2024 - 14587
CLIMATE ACTION DAY - ZIUA pentru ACTIUNE CLIMATICA II - Bistrita 29 Noiembrie 2019.

Vineri 29 Noiembrie 2019, in Romania va avea loc al doilea mars pentru actiune climatica. Sub numele de "Ziua pentru actiune climatica", Bistrita initiaza demersuri de solicitare a declararii starii de urgenta climatica si se alatura celor 19 orase din Romania in care tinerii considera ca rezolvarea problemelor climatice nu mai suporta amanare.

Marsurile si protestelesunt organizate de miscarea Fridays For Future din Romania si Climate Strike Romania.La nivel local si national protestam si initiem campanii de constientizare si informare. La nivel european suntem parte dintr-o echipa care merge catre uniunea europeana cu o serie de politici publice prin care le cerem implementarea acordului de la Paris. Iar la nivel global suntem parte din echipa care a redactat declaratia tinerilor, un act recunoscut de UNFCCC ( United Nations Framework Convention on Climate Change) si UNGA (United Nations General Assembly).

 Marsurile si protestele pentru actiune climatica au loc in toata lumea, sunt din ce in ce mai frecvente si sunt organizate pentru a comunica politicienilor ca sistemul pe care ei il reprezinta trebuie sa schimbe strategia existenta si sa declare stare de urgenta climatica.

 In data de 20 Septembrie, la primul mars de acest fel organizat in Romania, au fost prezenti peste 1.000 de oameni in Bucuresti si 800 oameni in celelalte 8 orase in care a avut loc protestul, majoritatea fiind elevi. Pentru ca acest numar de oameni nu a fost suficient pentru a ne asculta cererile, sunteti asteptati iar, in numar si mai mare, pe 29 Noiembrie. Factorii de decizie trebuie sa inteleaga ca oamenii nu vor mai tolera un mediu politic care nu ia in considerare schimbarile climatice.

 Toti bistritenii care sunt dispusi sa lupte pentru viitorul nostru, al tuturor, pe aceasta planeta sunt asteptati pe data de 29 Noiembrie 2019 la Bistrita in Piata Petru Rares, incepand cu ora 16.00 sa transmita un mesaj de actiune climatica categoric tuturor factorilor de decizie.

Informatii suplimentare gasiti pe https://www.facebook.com/events/458544214799604/

 

Persoana de contact:  Madalina SCARLAT- 0766228544

                                       Cristian TETCU - 0722 494865

0 comentarii2947 vizualizări27 noiembrie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0