Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 30 Octombrie 2020 - 1612 vizitatori azi
Amenzi, in valoare totala de 475.000 de lei si dosare penale pentru balastiere.

In aceasta perioada, inspectorii Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Somes-Tisa realizeaza controale pe linie de gospodarire a apelor la balastierele din judetele Cluj, Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Salaj. In urma controalelor efectuate, au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale, noua  avertismente si opt amenzi, in valoare totala de 475.000 de lei, conform prevederilor Legii Apelor 107/1996 cu modificarile si completarile ulterioare.

Totodata, inspectorii ABA Somes-Tisa au solicitat autoritatilor competente intocmirea dosarelor penale pentru doua societati comerciale, care au fost depistate realizand activitati de exploatare ilegala a agregatelor minerale.

Deficientele constatate in activitatea agentilor economici sanctionati vizeaza exploatarea agregatelor minerale in afara perimetrului autorizat, nerespectarea prevederilor actelor de reglementare din domeniul apelor sau efectuarea lucrarilor fara a detine acte de reglementare.

 Ervin Molnar, directorul general al Administratiei Nationale "Apele Romane" a solicitat intensificarea controalelor la nivel national: "In prezent, desi exista peste 800 de avize emise pentru exploatari in terasa, doar 10% dintre acestea au obtinut autorizatii de gospodarire a apelor si implicit permis de exploatare de la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale.
"Inspectia Apelor" din cadrul Administratiei Nationale "Apele Romane", in colaborare cu Garda Nationala de Mediu si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale vor veni cu un set de masuri menite a stopa exploatarile ilegale. Se vor intensifica controalele astfel incat, cei care exploateaza agregatele minerale sa fie verificati cu mare atentie si in mod constant, iar daca va fi cazul vor fi sanctionati".

 

 

Compartimentul de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa 

0 comentarii2345 vizualizări03 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0