Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 30 Octombrie 2020 - 1032 vizitatori azi
60 tone de deseuri electrice colectate la finalul primei luni de campanie.

Romanii au reciclat peste 60.000 kg de electronice vechi si baterii uzate in prima luna a campaniei nationale "Romania Recicleaza" organizata de Asociatia Environ si Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB), in parteneriat cu autoritatile publice locale. In prima etapa a celei de-a cincea editie a campaniei (15 iunie - 15 iulie), au avut loc 26 actiuni de colectare in 15 judete din tara in cadrul carora sute de romani s-au mobilizat sa recicleze.

 In topul localitatilor din care s-au colectat cele mai mari cantitati se afla comunaBerceni din judetul Prahova unde cu sprijinul deosebit al reprezentantilor primariei, s-au strans intr-o singura zi peste 7.000 de kg frigidere, masini de spalat, televizoare, dar si alte aparate electronice vechi sau defecte. De asemenea, rezultate bune, peste media de colectare, s-au inregistrat si in alte localitati din tara, precum Abrud, Manesti sau Otelu Rosu.

"La doi ani de la lansarea primei editii a campaniei <>, putem spune ca exista o evolutie clara a rezultatelor pe care le obtinem si a modului de derulare. Factorii cheie care influenteaza rata de succes a acestui gen de programe sunt informarea corecta a oamenilor, transmiterea unor mesaje clare, implicarea autoritatilor in organizare si mai ales in promovarea actiunilor, seriozitatea, respectiv sa oferi exact ceea ce promiti si nu in ultimul rand constanta, reluarea periodica a actiunilor pana cand reciclarea va deveni un obicei in toate gospodariile din Romania", a declarat Roxana Puia, director de marketing Asociatia Environ.

 

Campania "Romania Recicleaza" se deruleaza in parteneriat cu autoritatile publice locale si are drept obiective cresterea nivelului de informare in randul cetatenilor cu privire la importanta colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a bateriilor vechi si incurajarea predarii spre reciclare a acestor tipuri de deseuri periculoase si extrem de nocive pentru mediul inconjurator si sanatatea populatiei.

 

Colectarea deseurilor se realizeaza de la domiciliu, in baza unei solicitari efectuate pe adresa de e-mail logistica@environ.ro sau la telefon 031.827.0000, iar participantii sunt recompensati pe loc cu tichete valorice in functie de greutatea si tipul echipamentelor predate. De exemplu, pentru un frigider pot primi tichete in valoare de 20 de lei, iar pentru o masina de spalat rufe tichete in valoare de 30 de lei. Actiunile de colectare din cadrul campaniei "Romania Recicleaza" se realizeaza cu respectarea masurilor de protectie anti COVID19.  Campania se deruleaza pana la data de 15 noiembrie, iar primariile care doresc sa se alature programului isi pot exprima interesul printr-un email pe adresa office@environ.ro

 

In acest moment, pentru luna august sunt planificate actiuni de colectare in judetele Braila, Gorj, Valcea, Harghita, Maramures si Cluj.  Calendarul complet este actualizat constant pe www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza, dar si pe pagina de facebook www.facebook.com/EnvironDEEE

Asociatia Environ si Asociatia SNRBsunt doua organizatii colective, non-guvernamentale si non-profit care instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, respectiv al deseurilor de baterii si acumulatori, promovand activ de 13 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare, economie circulara si sustenabilitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2065 vizualizări22 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0