Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Inca doua amenzi la balastierele din judetul Bistrita-Nasaud.

Inspectorii Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Somes-Tisa continua controalele pe linie de gospodarire a apelor la balastierele din judetele Cluj, Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Salaj. In urma verificarilor, inca doua societati comerciale din judetul Bistrita-Nasaud au fost depistate realizand activitati ilegale in albia majora a raului Somesul Mare, in zona localitatii Branistea.   Administratorilor acestora le-au fost aplicate amenzi contraventionale, in cuantum de 75.000 de lei fiecare, pentru exploatarea agregatelor minerale in afara perimetrului reglementat, respectiv pentru exploatarea perimetrului fara a detine acte de reglementare.

Reamintim ca, in decursul primului semestru al acestui an, la nivelul spatiului hidrografic Somes-Tisa, au mai fost aplicate amenzi, in valoare totala de 475.000 de lei la acest tip de folosinte, conform prevederilor Legii Apelor.

Totodata, inspectorii ABA Somes-Tisa au solicitat autoritatilor competente intocmirea dosarelor penale pentru doua societati comerciale, care au fost depistate realizand activitati de exploatare ilegala a agregatelor minerale.

 

 

Compartimentul de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa 

0 comentarii3031 vizualizări28 iulie 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0