Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 30 Octombrie 2020 - 1582 vizitatori azi
DESCOPERA DUNAREA Responsabilitatea fata de mediu se invata zi de zi, indiferent de varsta.

Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa (ABA Somes-Tisa) deruleaza proiectul de responsabilizare sociala Descopera Dunarea. Acesta se desfasoara la nivel national si este coordonat de Administratia Nationala "Apele Romane". Scopul proiectului este acela de a stimula copiii si adultii sa petreaca cat mai mult timp, in natura, langa un curs de apa, lac sau la malul marii, creand opere inedite.

 In cadrul proiectului, prietenii naturii sunt invitati sa participe la un concurs inedit, si anume sa realizeze machete, tablouri, obiecte, folosind elemente din natura sau materiale reciclabile. Apoi, sa fotografieze lucrarea si sa o transmita organizatorilor, la adresa de e-mail decoperadunarea@gmail.com, pentru a intra in competitia nationala desfasurata pe pagina de Facebook "Descopera Dunarea". Termenul limita este 11 septembrie 2020.

 Asa cum Dunarea aduna 120 de cursuri de apa, la fel si proiectul Descopera Dunarea isi propune sa adune ideile si initiativele tinerilor din toata tara. Fotografiile vor fi postate pe pagina "Descopera Dunarea" si vor astepta aprecierile vizitatorilor. Primele cincizeci de imagini aflate in top-ul aprecierilor vor fi rasplatite cu ghiozdane complet utilate. 

 Spiridusii padurii, o comunitate de copii, parinti si educatori din Cluj-Napoca, au raspuns cu entuziasm demersului nostru. Programul educational dezvoltat de spiridusi se bazeaza pe explorarea naturii, hrana sanatoasa si invatarea prin joc. 

 Totodata, si alti copii din spatiul hidrografic Somes-Tisa s-au apucat de treaba. Astfel, micii artisti au creat obiecte, tablouri si machete, care exprima grija fata de mediu si apa.

 Descopera Dunarea este un proiect inspirat de evenimentul "Danube Art Master" initiat de catre Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea. Evenimentul, aflat la a opta editie, este organizat la nivelul celor zece tari dunarene si anume: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina.

 

 Compartimentul  de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa

 

0 comentarii1953 vizualizări07 august 2020
rss 2.0
rss 2.0