Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 30 Octombrie 2020 - 1660 vizitatori azi
Controalele la balastiere continua.

Inspectorii Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Somes-Tisa continua controalele pe linie de gospodarire a apelor la balastierele din judetele Cluj, Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Salaj.

In urma verificarilor realizate pana la momentul actual, la nivelul spatiului hidrografic          Somes-Tisa, inspectorii institutiei noastre au aplicat 16 amenzi contraventionale, in valoare totala de 905.000 de lei la acest tip de folosinte, conform prevederilor Legii Apelor. Dintre acestea, 8 amenzi contraventionale sunt din perioada iulie - august 2020 ((trei in judetul Bistrita-Nasaud, cate doua in judetele Satu Mare si Maramures, iar una in judetul Cluj).

Deficientele constatate in activitatea agentilor economici sanctionati vizeaza exploatarea agregatelor minerale in afara perimetrului autorizat, nerespectarea prevederilor actelor de reglementare din domeniul apelor sau efectuarea lucrarilor fara a detine acte de reglementare.

Totodata, in luna august 2020 a fost inaintat organelor de ancheta un denunt penal pentru o persoana fizica din judetul Maramures, care a fost depistata realizand activitati de exploatare ilegala a agregatelor minerale. Reamintim faptul ca, in primul semestru al acestui an, inspectorii ABA Somes-Tisa au solicitat autoritatilor competente intocmirea dosarelor penale pentru alte doua societati comerciale din judetul Cluj.

Inspectorii din cadrul ABA Somes-Tisa continua verificarile, pentru a impiedica abaterile de la respectarea legislatiei in vigoare, prin realizarea controalelor planificate, tematice si inopinate. Totodata, acestia urmaresc modul in care au fost indeplinite, la termenele stabilite, masurile trasate anterior.

  

Compartimentul de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa 

0 comentarii1603 vizualizări19 august 2020
rss 2.0
rss 2.0