Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Meteo Duminica 05 Iulie 2020 - 19230 vizitatori azi
ATENTIONARE HIDROLOGICA NR. 51 DIN 11.07.2014.

ATENTIONARE HIDROLOGICA NR. 51 DIN 11.07.2014. Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

 

 

Ziua/luna/anul: 11.07.2014

Ora: 12:30

Numarul mesajului: 51

Catre:

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa: Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:

Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Jijia

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 11.07.2014 ora 13:00 - 12.07.2014 ora 16:00

TEXTUL MESAJULUI:     

            Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se actualizeaza Atentionarea Hidrologica nr. 50 din data de 10.07.2014 ora 13:00, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN

            - Pe raurile din bazinele hidrografice: Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb -cursuri superioare si mijlocii (judetele Cluj, Bihor, Hunedoara si Arad), Bega Veche, Bega superioara, Timis superior si mijllociu, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii Muresului inferior din judetele Hunedoara si Arad, Drincea, Desnatui, Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului din judetele Sibiu, Valcea, Gorj si Olt, Vedea-bazin superior amonte s.h. Valeni si afluentii sai (judetele Arges, Olt si Teleorman), afluentii Argesului din judetele Arges, Dambovita si Giurgiu, afluentii Ialomitei din judetele Dambovita, Prahova si Ialomita, Buzau si afluentii sai din judetele Covasna si Buzau, Jijia (judetele Botosani si Iasi.

            - Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si pe unele rauri mici din alte bazine hidrografice, situate in zonele de deal si munte, din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Suceava, Neamt, Bacau si Vrancea.

            Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

            Harta cu codurile si semnificatia acestora se anexeaza.

            In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera".

Intocmit,

Adrian Apostol

 

Director  C.N.P.H.

Dr. ing. Marius Matreata


 

 

 

0 comentarii17521 vizualizări11 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0