Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 16 Iulie 2020 - 20212 vizitatori azi
RAIL ACTION DAY.

Aproape 50 de politisti de la transporturi, economic, ordine publica si rutiera au actionat in cursul zilei de ieri, in judetul Bistrita-Nasaud, in cadrul actiunii RAIL ACTION DAY.  In perioada 13 - 14 noiembrie 2019, Politia Romana, prin Directia de Politie Transporturi, participa la o actiune, organizata la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranta cetateanului si asigurarea integritatii infrastructurii critice.

Peste 2.500 de politisti de la transporturi, ordine publica si rutiera actioneaza pentru prevenirea si combaterea furturilor de componente de la infrastructura critica (transportul feroviar, telecomunicatii, aprovizionarea cu electricitate, petrol si gaze naturale, transport si depozitare carburant, etc.), a faptelor savarsite cu violenta si verificarea legalitatii transportului/depozitarii marfurilor periculoase.

 In judetul Bistrita-Nasaud, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au verificat 28 de centre de colectare a deseurilor metalice, iar ca urmare a neregulilor constatate, au aplicat 16 sanctiuni contraventionale, in valoare de 35.000 de lei si au confiscat numerar in suma de 200 de lei. Din totalul acestora, 13 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 si 3 conform Legii 252/2003.

 Actiunile politistilor au vizat mai multe obiective economice care gestioneaza infrastructuri critice si centre de colectare a deseurilor metalice. Totodata, politistii de transporturi au efectuat verificari in 5 statii si triaje feroviare din judet, precum si in alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infractiunilor vizate.

 De asemenea, in urma controalelor efectuate in trafic, politistii cu atributii pe linie rutiera au constatat, in flagrant, 2 infractiuni la regimul rutier. Ca urmare a neregulilor constatate, rutieristii au retras 2 certificate de inmatriculare si au aplicat 13 sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002.

0 comentarii1750 vizualizări15 noiembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0