Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Joi 16 Iulie 2020 - 20434 vizitatori azi
Elevi din Dubasari, Republica Moldova, la Mediateca Bibliotecii Judetene "George Cosbuc".

Un grup de elevi din localitatea Molovata, Raionul Dubasari a vizitat miercuri, 10 iulie 2019, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud. Elevii moldoveni se afla la Bistrita in aceste zile la invitatia Clubului Rotary-Nosa si, dupa ce au vizitat sectiile Bibliotecii si au facut cunostinta cu bibliotecarii, au ramas impresionati de ceea ce au vazut, dupa cum ne-a marturisit prof. Natalia Cornita, insotitoarea grupului de elevi.

"Ne-a impresionat placut Biblioteca Judeteana! Am fost studenta la Chisinau si am frecventat Biblioteca Hasdeu si Biblioteca Nationala, unde iti cauti cartile in fisiere, dar aici am gasit ceva nou in domeniu, posibilitatea ca cititorul sa isi aleaga singur cartea, direct de pe rafturile bibliotecii. Chiar am ramas impresionata de colaborarea pe care o aveti cu cititorii!" a spus prof. Natalia Cornita. A urmat programul special pentru vizitatori, pregatit la Mediateca Bibliotecii Judetene "George Cosbuc", unde oaspetii au vizionat mai multe documentare despre activitatea institutiei, in special despre deplasarile in judet ale bibliobuzului. Pe uriasul ecran tv de la Mediateca, ei au vizionat apoi filmul "Clopotele orasului", realizat in anul 2010 de Nicoleta si Gheorghe Cherechesiu si produs de Asociatia Culturala Bistrita Medievala, care i-a impresionat profund!

Poiana Valentina, eleva, 15 ani: "Este pentru prima data cand vin in Romania si sunt placut impresionata de Bistrita! Cel mai mult m-a impresionat arhitectura Centrului Istoric, forma caselor si ornamentele care le impodobesc, acoperisurile lor, totul in stil medieval. Oamenii de aici sunt foarte prietenosi si foarte amabili cu noi. Ne-a impresionat si povestea clopotelor si a ceasului medieval si, vizionand filmul, mi-au dat lacrimile! Dar, as vrea sa mai spun ca acum Biserica Evanghelica este foarte frumoasa si ca sunetul clopotelor este foarte placut. Si biserica din comuna noastra este foarte frumoasa dar, dupa ce am vazut filmul acesta, parca stiu mai multe lucruri si despre ea!" ne-a marturisit eleva din Molovata, Republica Moldova. Aceeasi reactie a avut-o si profesoara Cornita.

"Ne-a impresionat Mediateca si cred ca este foarte bine ca vizitatorii au posibilitatea sa citeasca, dar si sa vizioneze filme la biblioteca. Si acum, dupa ce am vizionat filmul despre clopotele orasului, cand vom vizita Turnul Bisericii Evanghelice, deja vom sti istoria lui, cum a ars, unde s-au turnat clopotele si cum au fost montate ele si ceasul medieval, cat timp a durat restaurarea. La un moment dat chiar mi-au dat si mie lacrimile si am vazut repetarea unui asemenea incendiu la Notre-Dame din Paris, cand am plans privind la televizor si unde visez sa ajung odata, sa o vizitez. Privind filmul "Clopotele orasului", mi-am zis: uite, cu oameni buni se fac si lucruri bune!" a completat prof. Natalia Cornita.

www.bjbn.ro

 

0 comentarii5614 vizualizări11 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0