Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Eveniment cultural Sieu@Odorhei.

Evenimentul se va desfasura de-a lungul zilei de 14 septembrie, de la 900 dimineata pana dupa miezul  noptii cand incepe after-party. 

Actiunea se va derula in satul Sieu Odorhei,  la Caminul Cultural din centrul comunei (cca. 3 km. de Sintereag).

Evenimentul va imbina in mod armonios traditionalul si modernul in diverse forme de manifestare artistica. Programul interactiv include activitati de diverse feluri si pentru toate categoriile de varsta. Astfel, in cadrul evenimentului vor fi concerte, ateliere mestesugaresti, sustinute de mesteri locali, ateliere de artizanat, de creativitate artistica, tur ghidat al bisericilor din sat si al locatiilor istorice, campionat de fotbal, etc. 

 

De-a lungul zilei, curtea Caminului Cultural va gazdui targul de produse locale, iar bisericile-monument de pe raza comunei isi vor deschide portile pentru a fi vizitate si explorate. 

 

Programul artistic va incepe de la 1800 si se va desfasura in incinta Caminului Cultural. Acesta este gandit sa ii aduca laolalta pe artisti originari din localitate (Levente si Elena Furus, Dianna Porca, Titus Homei, Paula Vitian, Marius Varga, iarba Fiarelor). Dupa actele live ale artistilor, evenimentul va continua cu after party de muzica retro, alaturi de DjMemo.

 

Evenimentul isi propune sa atinga urmatoarele obiective:

  • cresterea gradului de atractivitate a comunei Sieu Odorhei ca destinatie turistica rurala.
  • promoverea locatiile istorice in randul publicului rural si urban.
  • facilitarea accesului localnicilor si a participantilor la diverse ateliere si workshop-uri de  artizanat, de creativitate, de manifestare artistica sau de activitati de outdoor.     
  • facilitarea accesul localnicilor si a participantilor la o serie de manifestari culturale din sfera artelor plastice si a muzicii, atat traditionale cat si moderne.
  • promovarea produsele si producatorii locali.

 

Contact: 

E-mail: sieulaodorhei@gmail.com

 

0 comentarii2849 vizualizări29 august 2019




rss 2.0
rss 2.0