Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 30 Aprilie 2024 - 14587
Expozitia de pictura a maestrului Liviu Suhar.

Muzeul Bistrita, din cadrul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud organizeaza, in perioada 5 septembrie -7 octombrie 2019, expozitia de pictura a maestrului Liviu Suhar. Colectia de pictura ce va fi vernisata joi, 5 septembrie 2019, de la ora 18.00, cuprinde 46 de lucrari realizate de catre artistul plastic in ultimii doi ani .

Liviu Suhar a absolvit fostul Institut de Arte Plastice "Ion Andreescu" din Cluj-Napoca, iar din 1968 a expus constant lucrari de pictura in expozitii personale, de grup si colective, creatiile sale regasindu-se atat in colectiile private din tara si strainatate, cat si in patrimoniul unor importante institutii muzeale din Romania.

Liviu Suhar face parte din cea de a treia generatie artistica postbelica ieseana, o generatie de creatori de frumos, consacrata ca una innoitoare, structurata in jurul catorva figuri devenite de-a lungul anilor emblematice: Dimitrie Gavrileanu, Ioan Ganju, Corneliu Ionescu si altii. Dintre toti cei enumerati, astazi doar autorul expozitiei de fata a ramas la datorie, pe meterezele picturii. La cei peste 50 de ani scursi de la debutul prodigioasei sale activitati creatoare, Liviu Suhar se infatiseaza publicului bistritean ca un artist implinit in multiplele sale ipostaze de mester al penelului si sevaletului, intregit de statutul de profesor si creator de scoala, dar si de comentator subtil de arta.

Despre ceea ce este la aceasta ora maestrul Liviu Suhar vorbesc tablourile sale care contureaza imaginea unui maestru impatimit al atelierului, considerat de el insusi o incinta sacra ce rostuieste cu adevarat si dainuitor fiinta creatoare. Va veti putea bucura de lucrarile sale si veti putea dialoga cu artistul, in cadrul vernisajului organizat in Sala Bradea a Sectiei de Arta Contemporana a Muzeului Bistrita, strada General Grigore Balan, nr.19.

 

Va asteptam cu drag!

Manager,

Alexandru Gavrilas.

0 comentarii3346 vizualizări30 august 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0