Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 05 Iulie 2020 - 17806 vizitatori azi
"Prietenele noastre animalele", activitati dedicate Zilei Mondiale a Animalelor.

Vineri, 4 octombrie 2019, de la orele 9-12, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, prin sectia de Stiintele Naturii, desfasoara activitati de pedagogie muzeala, cu tema "Prietenele noastre animalele", dedicate Zilei Mondiale a Animalelor. Ziua Internationala a Animalelor, a fost infiintata la initiativa scriitorului si publicistului german Herinrich Zimmermann, aparator infocat al drepturilor animalelor si totodata editor al revistei "Mensch und Hund".

Prin sarbatorirea acestei zile, se doreste transmiterea dragostei si respectului fata de animale, cat si aducerea in atentia oamenilor si copiilor, a importantei acestora in lume. Misiunea Zilei Mondiale a Animalelor este de a uni si mobiliza forta globala, pentru a face din lume un loc mai bun pentru toate animalele. Exista o legatura foarte stransa intre bunastarea oamenilor, a animalelor si a mediului in care traim cu totii.

Toate animalutele, fie ele salbatice sau domestice, mamifere, pasari, reptile sau pesti sunt sarbatorite in fiecare an.

Activitatea din acest an, da posibilitatea copiilor participanti la aceasta actiune, de a interactiona vizual cu animale vii, reptile, avand in vedere ca, in sectia de Stiintele Naturii, se desfasoara o expozitie de reptile vii.

Participantii din acest an sunt:

- elevii Colegiului National "Liviu Rebreanu" Bistrita, clasa a II a, Step by Step, prof. inv. primar Cristina Corbu si Sot Diana;

- elevii Colegiului National "Liviu Rebreanu" Bistrita, clasa a III a, Step by Step, prof. inv. primar Bogolin Nastasia si Pupeza Irina;

- elevii Scolii Gimnaziale "Stefan cel Mare" Bistrita, clasea a IV a, prof. inv. primar Adela German;

- prescolarii Gradinitei cu Program Prelungit Nr. 3, prof. inv. prescolar Ganea Georgeta;

- prescolarii Gradinitei cu Program Prelungit "Casuta cu Povesti", prof. inv. prescolar Onoe Ana-Maria;

- prescolarii Gradinitei cu Program Prelungit "Raza de soare", prof. inv. prescolar

Sutea - Crisan Teodora si Lungu Oana.

- prescolarii Gradinitei cu Program Prelungit "Casuta cu Povesti", prof. inv. prescolar Calistru Cristina;

Copiilor li se vor explica cauzele care duc la scaderea speciilor de animale, importanta protectiei mediului inconjurator in dezvoltarea habitatului acestora cat si speciile de animale protejate de pe raza judetului nostru.

Participantii la aceasta activitate vor realiza machete, planse si vor vizita expozitia de reptile vii.

Activitatea se va desfasura la sediul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud din strada General Grigore Balan, nr. 19, Bistrita.
          Coordonator de proiect: Alina Lehaci

 

 Va asteptam cu drag!

 

Manager,

    Alexandru Gavrilas

 

 

0 comentarii3024 vizualizări03 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0