Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 04 Iulie 2020 - 5112 vizitatori azi
Scoala "Carol Davila" - doneaza sange, salveaza o viata !

108 milioane de donatii de sange se fac anual in lume, insa Romania se situeaza pe ultimele locuri in ceea ce priveste donarea. Din lipsa de sange, multe interventii chirurgicale sunt amanate, iar vieti care puteau fi salvate sunt pierdute. Este nevoie de minim 700 de donatori zilnic pentru ca toti pacientii in nevoie, sa primeasca sangele necesar.

Multumita faptului ca Scoala Sanitara Postliceala "Carol Davila" are un protocol de colaborare cu Centru de Transfuzii Sanguine Bistrita,  elevii anului I B din s-au implicat in campania nationala "Doneaza sange, salveaza o viata".  Prima zi din saptamana i-a prins pe elevi la Centrul de Transfuzii Bistrita, chiar de dimineata pentru ca au venit hotarati sa doneze sange si sa salveze vieti.

Grupul format din 20 de elevi, au vizitat mai intai laboratoarele din incinta institutiei, dupa care s-au pregatit pentru donare. Si-au dorit cu totii sa doneze dar au fost eligibili doar o parte dintre ei, ceilalti dorind sa revina sa doneze atunci cand organismul lor este pregatit. Pe langa fapta buna viitori asistenti medicali au putut vedea procesul medical dar si modul de prelucrare si  pastrare a sangelui.

             Numele celor care au donat si carora le multumim sunt: Somesan Daneluta Estera, Ionasca Daniela, Rat Andreea, Stefoi Gabriela Ionela, Mescanic Daniela, Turcu Tudor.  Ei nu sunt singurii donatori din scoala si colegii lor de la specializarea Asistent Medical Generalist, anul III dintre care ii amintim pe: Cincia Daniela, Rusan Ionuta, Trifan Adina, Rus Domnica.

Multumirile au inceput sa apara, incepand cu pagina de Facebook a centrului de transfuzii, din partea purtatorului de cuvant. La plecare elevii au promis ca vor reveni pentru o noua runda de donari.

 

Conducerea scolii

 

0 comentarii3010 vizualizări28 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0