Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 16 Iulie 2020 - 19560 vizitatori azi
Pentru bistritenii carora le pasa de educatie - un alt fel de articol.

Centrul de Documentare si Informare al Colegiului National "Andrei Muresanu" din Bistrita si Reporteri de liceu, redactia ziarului scolar CNAMOnline, lanseaza o provocare pentru mediul de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud - care sunt  companiile si societatile care ar accepta sa sprijine cititul?

In contextul anului cartii si al lansarii programului "Romania citeste", campanie care se deruleaza in toate unitatile scolare din tara, toti intreprinzatorii mici si mari din Bistrita-Nasaud sunt provocati sa "adopte" o biblioteca scolara sau un centru de documentare si informare apartinand unei scoli din judet.

Prin aceasta actiune se doreste ca intreprinzatorii sa fie atenti la nevoile unei biblioteci, sa se preocupe de imbunatatirea continua a fondului de carte, si nu numai, deoarece in societatea actuala biblioteca nu mai inseamna doar imprumut de carte la domiciliu, ci este o structura info-documentara pluridisciplinara, care pune la dispozitia elevilor si a cadrelor didactice informatii pe suporturi diverse (fond de carte, reviste, CD-uri, DVD-uri, internet, etc), initiaza si valorifica in practica proiecte stiintifice, culturale si educative si desfasoara activitati pedagogice precum si activitati de formare. Astfel intreaga societate  contribuie la formarea noilor generatii de elevi.

O carte este o lume. O lume oferita unui elev nu este mult pentru cel care o ofera, dar poate fi totul pentru cel care o primeste.

Mediul de afaceri poate arata un exemplu de buna practica pentru formarea unei societati responsabile. Prin aceasta actiune, mediul de afaceri isi poate lasa amprenta asupra educatiei. Elevii iau parte chiar si la ore de curs tinute in biblioteci si centrele de documentare si Informare - cu scopul de a face  vizionare a unui film ales de profesor sau din simplul motiv ca o atmosfera comfortabila si deschisa e mult mai usor de intretinut in CDI decat in sala de clasa. Este locul in care Consiliul Scolar al Elevilor isi tine sedintele si tot aici se organizeaza evenimente culturale si pregatiri pentru olimpiade. CDI-ul este acel loc care merita sa fie cel mai frumos din scoala.

Multumim in avans pentru implicare!

 

Bocskai Eliza-Blanka, reporter de liceu

0 comentarii3507 vizualizări31 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0