Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 31 Mai 2020 - 10980 vizitatori azi
Cerem vot electronic online.

Cerem vot electronic online - la distanta, astfel incat sa se asigure participarea cetatenilor la vot si respectarea legalitatii alegerii institutiilor reprezentative ale statului, dar fara riscul de raspandire a noului virus COVID-19.

In conditiile in care unele forte politice propun amanarea sau chiar anularea alegerilor locale si in toamna avem preconizate alegeri parlamentare la termen, Partidul Verde cere clasei politice din Romania, indeosebi partidelor parlamentare sa modifice de urgenta normele/legile electorale in vigoare ca sa faca posibil votul electronic online - la distanta. Astfel Guvernul si Autoritatea Electorala Permanenta sa poata implementa votul electronic online chiar de la alegerile locale din iunie, ca proba, si, in toamna, sa devina sistem de vot oficial. Exista tehonologii software care pot asigura asigura anonimitatea votului si excluderea oricarei posibilitati de fraudare.

Romania e recunoscuta ca tara de origine a celor mai buni specialisti IT, suntem printre statele cu cea mai mare viteza de conexiune la Internet, asadar, avem o baza buna ca sa incepem acum testarea si aplicarea noilor tehnologii ca sa mentinem democratia si participarea, dar si sa rezistam noilor pericole.

Amintim ca mai multe tari in lume au testat astfel de tehnologii si metode de vot, iar Estonia, o republica ex-sovietica, dar membra a Uniunii Europene, foloseste de cativa ani votul electronic cu succes si fara fraude.

Propunem Presedintelui Romaniei sa initieze discutii publice si consultarea partidelor, daca acestea nu se vor organiza in scurt timp in forul legislativ suprem.

 

Biroul de presa al Partidului Verde   

        09 martie 2020

www.partidulverde.ro

www.facebook.com/Partidul.Verde/

                                                    

0 comentarii1274 vizualizări10 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0