Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 31 Mai 2020 - 11048 vizitatori azi
Stimate domnule Ion Marcel Vela...

Stimate domnule Ion Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne si Presedintele Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, Suntem in mijlocul Scenariului 3, Romania va intra in #StareDeUrgenta, judete intregi asteapta rezultatele prelevarii probelor coronavirusului si oamenii sunt pusi in pericol, dar in acest moment se face #RealTimePCR DOAR in cateva judete.

 Acest lucru, cu toate ca majoritatea judetelor, prin structurile sanitar-veterinare teritoriale dispun de aceasta aparatura, avand nevoie doar de KIT-ul de lucru pentru #COVID19.

 Mai exact, Real Time PCR-ul este disponibil in majoritatea Laboratorelor Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, organizate ca servicii in cadrul Directiilor Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor la nivelul fiecarui judet. Acolo sunt specialisti medici veterinari care deja au folosit aparatura, cunosc procedurile si asteapta doar sa ajute in aceasta pandemie.

Asadar, am rugamintea sa luati aceasta masura si sa o integrati in Planul de Masuri al Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, prin dispunerea de urgenta a folosirii acestei aparaturi si reducerea timpilor de diagnosticare, pentru ca, in aceasta perioada, fiecare moment este pretios.

 S-a pierdut deja prea mult timp si oamenii au nevoie de masuri ferme. De exemplu, din judetul Bistrita-Nasaud am trimis 92 de probe la Cluj si de 3 zile nu am primit niciun rezultat!

 Este inadmisibil ca Laboratoarele din cadrul #DSVSA sa dispuna de Real Time PCR si oamenii sa astepte zile-ntregi dupa rezultat!

 

Emil Radu Moldovan

 

0 comentarii1225 vizualizări17 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0