Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Ministrului Sanatatii sa renunte la blocarea celei mai mari maternitati din Romania doar pentru cazuri COVID-19!

Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor solicita masuri urgente de la noul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru, pentru ca sute de paciente care sunt deja programate la nastere sau la tratament in maternitatile din Bucuresti si din tara sa poata naste in siguranta.

Conform stirilor aparute in ultimele zile, in Bucuresti, autoritatile inca nu au o solutie pentru pacientele insarcinate care sunt infectate si cu COVID-19. Initial s-a luat decizia ca Maternitatea Bucur sa fie dedicata acestor cazuri. Apoi s-a renuntat la aceasta varianta si a fost desemnata Maternitatea Filantropia, cea mai mare unitate de acest fel din tara.

Medicii de la Maternitatea Filantropia au protestatsi au semnalat corect, faptul ca este lipsit de sens sa blochezi cea mai mare maternitate din tara pentru cateva cazuri si sa transferi, din aceasta cauza sute de alte paciente in alte maternitati din Bucuresti. Incertitudinea este maxima, iar pruncii nu asteapta pana se hotaraste Ministerul.

De aceea, solicitam noului ministru al Sanatatii :

  1. Sa ia in considerare ca nasterea copiilor trebuie tratata la cel putin acelasi nivel de importanta ca bolile infectioase respiratorii si sa lase la dispozitia femeilor insarcinate, dar care nu sunt infectate cu virusul COVID-19, Maternitatea Filantropia din Bucuresti.
  2. Sa faca publice conditiile pe care Maternitatea Bucur nu le indeplineste pentru a prelua cazuri de COVID-19 si masurile care au fost luate dupa aceasta constatare.
  3. Sa aleaga urgent o alta maternitate din Bucuresti, care sa trateze in cele mai bune conditii femeile insarcinate si diagnosticate cu virus COVID-19.
  4. Sa comunice de urgenta decizia pe aceasta tema, pentru ca la aceasta ora, sute de paciente nu stiu unde vor naste maine si in saptamanile ce urmeaza.

Balbaiala Ministerului Sanatatii este incalificabila. Asta ne demonstreaza ca nu exista protocoale prestabilite, planuri pentru epidemii sau alte situatii asemanatoare si nici capacitate de analiza si decizie rapida.

Cadrele medicale au fost total nepregatite pentru epidemia care se anunta inca de acum 3 luni.

Stocuri de materiale si echipamente sunt inexistente, acum fiind facute achizitii in graba si la preturi exagerat de mari.

Se actioneaza haotic de la cel mai inalt nivel: premierul il contrazice pe presedinte cu privire la carantina persoanelor de peste 65 ani, Ministerul Sanatatii se razgandeste zilnic cu privire la maternitatea dedicata pacientelor cu COVID-19 din Bucuresti.

De la debutul epidemiei, in urma cu 3 luni, era evident ca probabilitatea ca virusul sa ajunga si in Romania este foarte mare.

Ce a facut Ministerul Sanatatii?

Ce a facut Guvernul?

Ce a facut Presedintele tarii?

Au marsat pe ideea alegerilor anticipate, lasand tara, companiile si cetatenii fara aparare in fata epidemiei. Pentru toate acestea noi, romanii, vom plati cu varf si indesat din buzunarele noastre. Mai grav este ca unii dintre noi platesc cu viata.

Guvernanti, carantina va protejeaza de furia populara, dar carantina nu poate dura la nesfarsit.

Avem rabdare si asteptam ziua in care veti plati si voi.

 

27 martie 2020

0 comentarii2877 vizualizări28 martie 2020




rss 2.0
rss 2.0