Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Saptamana Europeana a Mobilitatii.

Saptamana Europeana a Mobilitatii se desfasoara in fiecare an in perioada 16-22 septembrie si are ca scop incurajarea locuitorilor oraselor sa lupte impotriva poluarii atmosferice si sa contribuie astfel, la cresterea calitatii vietii in mediul urban. Tema anului 2020 reflecta obiectivele ambitioase ale unui continent neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pana in anul 2050, in acord cu Pactul Verde European. De asemenea, isi propune sa sublinieze importanta accesibilitatii la transportul cu emisii zero si sa promoveze un cadru incluziv care sa implice toti cetatenii.

Saptamana Europeana a Mobilitatii va fi  marcata  si la Bistrita, in perioada 16 - 22 septembrie 2020 si de catre Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul de Informare Europe Direct Bistrita  printr-o serie de activitati de promovare a mobilitatii urbane durabile.

 

Intr-o  lume in miscare, sustinem miscarea pe bicicleta, astfel, oferim ca in fiecare an oportunitatea seniorilor, senioarelor, juniorilor si unor familii pasionate de ciclism  sa participe la concursurile organizate. Grija pentru mediu incepe de la scara mica prin puterea exemplului pozitiv. Credem ca schimbarea poate fi acceptata mai usor prin crearea de experiente pozitive, iar solutiile cele mai bune reprezinta rezultatul unei munci de colaborare si implicare colectiva.

      Sustinem reducerea poluarii in orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in aglomerarile urbane.

 Sanatatea oraselor este si sanatatea noastra.

      Inscrierea participantilor la concursurile deja consacrate "Senioara, seniorul si juniorul biciclistilor" si  "Familia pe doua roti", organizate in parteneriat cu Primaria municipiului Bistrita se face online, la adresa bistritaverde@gmail.com pana la data de 20.09.2020, iar criteriile privind desemnarea premiantilor sunt : participarea la tura ‘’ZigZag prin Bistrita’’ din 19-20 septembrie 2020, varsta si familia.

      Premiera participantilor va avea loc in data de 22.09.2020, in intervalul orar 10-16.

      Va asteptam cu drag! Participati! Ramaneti sanatosi prin miscare!

 

 

 

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muressan - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro

 

0 comentarii3157 vizualizări16 septembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0