Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 20 Septembrie 2020 - 890 vizitatori azi
Peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos de energie si gaze depistate in 2019 in reteaua Delgaz Grid.

In judetul Cluj au fost identificate cele mai multe cazuri de consum fraudulos de gaze naturale, iar in judetul Iasi, de energie electrica; Pierderile estimate se ridica la aproximativ 4,4 milioane de lei. Specialistii Delgaz Grid au identificat, in perioada ianuarie - septembrie, peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos, 800 dintre acestea fiind de gaze naturale si peste 1.700 de energie electrica.

 Improvizatiile facute de diverse persoane pentru a sustrage energie sau gaze naturale pun in pericol major deopotriva copiii sau adultii, indiferent ca sunt utilizatori sau doar trec prin zonele unde s-a intervenit ilegal. Au fost situatii limita in care echipele Delgaz au actionat prompt impreuna cu autoritatile statului pentru a evita accidente care puteau provoca incendii de amploare si chiar decese.

 In unele judete din Moldova au fost identificate sute de cazuri de consum neautorizat de energie electrica, fiind utilizate diferite tipuri de cabluri neizolate, aeriene sau ingropate, imprastiate in scarile de bloc sau intre locuinte ori sedii de societati comerciale. Cele mai multe situatii au fost depistate in judetul Iasi (575), iar fiecare caz de acest fel putea sa duca la tragedii greu de imaginat.

 Si in sistemul de distributie a gazelor naturale au fost constatate numeroase interventii ilegale, cele mai multe dintre acestea fiind in judetul Cluj (173). In general, s-a intervenit la contoarele de gaze naturale pentru a fi inregistrat un consum mai mic decat cel real. Acest gen de interventie conduce la aparitia de neetanseitati, la sistemul de prindere al contorului, neetanseitati care duc la pierderi de gaze naturale, ce pot produce, oricand, explozii sau incendii. In urma cercetarilor amanuntite efectuate impreuna cu autoritatile statului, au fost identificate adevarate grupari care actionau pe acest segment.

 Cele 2.500 de cazuri de consum fraudulos au cauzat, companiei Delgaz Grid, pierderi de peste 4,4 milioane de lei, in primele noua luni ale anului. Energia sustrasa, atat de diverse societati comerciale, cat si de consumatori casnici, totalizeaza 19 milioane de kWh. In toate aceste cazuri au fost initiate masuri legale pentru recuperarea prejudiciilor, fiind inaintate, in acelasi timp si plangeri penale, pentru aflarea si tragerea la raspundere a faptuitorilor.

 Delgaz Grid nu tolereaza ca prin sustragerea de energie sau gaze naturale sa fie puse in pericol vieti omenesti sau bunuri, respectiv sa-i fie cauzate prejudicii financiare prin neinregistrarea energiei/ gazelor naturale consumate. Interventiile ilegale afecteaza totodata si consumatorii onesti prin intreruperea distributiei de energie sau gaze naturale pentru anumite perioade de timp, parametrii neconformi de furnizare si duc implicit, la cresterea unor cheltuieli.

 Aceste actiuni iresponsabile, prin care se incearca sustragerea de energie sau gaze naturale, determina compania sa continue verificarile in teren si sa ia o serie de masuri suplimentare, din punct de vedere tehnic si legal, pentru prevenirea unor situatii similare.

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2450 vizualizări25 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0